Medabots Paradijs
Medabots Paradijs
Info
Nieuws
Karakters
Medabots
Medailles
Meda-termen
Tekenfilm
Samenvattingen &
  Screenshots

Titelsong
Titels (NL-EN)
Robattles
Plaatjes
Achtergronden
Kleurplaten
Animated Gifs
Stickers (Merlin)
Ruilkaarten
Starterdeck
Booster Pack
Online Games
Meda-Missie
Woordzoeker
Schuifpuzzel

In Voor- en Tegenspoed I

Ikki kijkt naar een spannende Robattle op de televisie. In de ring staat Victor, van Keniaanse team, met zijn formidabele Medabot Warbandit. Victor is een voorbeeld voor Ikki. Zou hij op een dag tegen hem kunnen aantreden tijdens een Wereldkampioenschap Robattle? Maar Metabee is met andere dingen bezig dan dit toernooi dat Ikki zo spannend vindt. Verkleed als sheriff en rijdend op Salty, Ikki's trouwe hond, vecht hij tegen fantasie tegenstanders, zoals de kast, de tafel, enzovoort. Maar dan schiet hij met een rubberkogel een vaas vol bloemen omver. Het water druipt over het televisietoestel dat meteen uitvalt door kortsluiting. Ikki en Metabee ruzieën over wie de schuldige is. Wat zal Ikki's moeder daarvan zeggen?

De volgende dag komen Ikki en Metabee onderweg naar school Erika tegen. Ze is nog vol van het toernooi dat ze op televisie heeft gezien, het toernooi waarvan Ikki het einde heeft gemist. Maar ze is vooral opgewonden omdat er een Robattle-toernooi in hun stad wordt georganiseerd. Natuurlijk schrijven Ikki en Metabee zich in en daarom sluiten ze tijdelijk vrede. Ikki gaat naar Henry in zijn winkel om raad te vragen. Hoe kan hij het beste uit zijn Metabee halen? Henry geeft hem een reserve Tin-pet, zodat hij Metabee's componenten kan schoonmaken, maar als Metabee een skelet ziet met zijn onderdelen, denkt hij dat er een nieuwe Medabot in huis is. Metabee besluit om weg te gaan. Als Ikki hem niet meer wil doet hij wel alleen mee aan het toernooi! De Robattles beginnen en de twee, Ikki en Metabee, vechten zonder iets tegen elkaar te zeggen. Ikki probeert alles uit te leggen, maar tevergeefs.

Gevecht na gevecht stijgt Metabee in het klassement en hij bereikt de finale zonder een woord tegen Ikki te zeggen. Als de Ikki ziet dat Metabee het moeilijk heeft, probeert hij hem te bewijzen dat hij oprecht is en verzorgt hij Metabee's blessures. Maar door een onhandige opmerking van Spike denkt Metabee dat Ikki hem voor de gek houdt en besluit hij de finale in te gaan zonder zijn Medafighter!

De laatste Robattle van het toernooi gaat tussen Metabee en Ikki en Sumilidon en Koji! Niemand weet dat Ikki en Metabee niet samenwerken in dit gevecht, maar het is duideijk dat er iets mis is. Metabee kan niet geconcentreerd vechten en luistert niet naar de bevelen van Ikki. Zijn Tin-pet raakt beschadigd, wat een grote handicap is. Metabee loopt enorme schade op en Sumilidon blijft hem net zo lang raken tot het bijna met Metabee gedaan is - nog één treffer en hij is verslagen. Ikki probeert wanhopig het gevecht te stoppen, maar zonder succes. Metabee gaat nog een laatste keer in de aanval en stort in elkaar. Zijn Medaille schiet uit zijn Tin-pet... Hoe moet het nu verder met hem?

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!