Medabots Paradijs
Medabots Paradijs
Info
Nieuws
Karakters
Medabots
Medailles
Meda-termen
Tekenfilm
Samenvattingen &
  Screenshots

Titelsong
Titels (NL-EN)
Robattles
Plaatjes
Achtergronden
Kleurplaten
Animated Gifs
Stickers (Merlin)
Ruilkaarten
Starterdeck
Booster Pack
Online Games
Meda-Missie
Woordzoeker
Schuifpuzzel

De Komst van Metabee

Een gewonde wetenschapper strompelt weg van zijn brandende auto. Angstvallig houdt hij een zilverkleurige koffer vast, totdat hij bewusteloos op de grond valt. De koffer wordt opgeraapt door de Rubberobo bende. Ze openen de koffer en vinden in de koffer een zeer zeldzame Beetle Medaille. Voordat ze echter de tijd hebben om de Medaille te bewonderen verschijnt de Phantom Renegade die de Medaille van hen afpakt. Vervolgens verdwijnt de Phantom Renegade in een grote rookwolk. Ergens op een brug wil de Phantom Renegade zijn buit bewonderen, maar echt lang kan hij daar niet van genieten. Door zijn onhandigheid glipt de Medaille uit zijn handen en valt in de rivier.

Op de Riverview Junior High School is er een overgave Robattle aan de gang, waarbij de verliezer een Medapart van zijn Medabot moet afstaan aan de winnaar! Een van de leden van de Screws vecht tegen een lid van de studentenraad. Ikki zit op de voorste rij toe te kijken en droomt van zijn eigen Medabot die hij hopelijk ooit zal hebben. Naast hem zit Erika, zijn jeugdvriendinnetje die de wedstrijd op video vastlegt. Samantha, de leidster van de Screws, vecht met haar Medabot Peppercat tegen de voorzitter van de studentenraad met zijn Medabot Dr. Bokchoy. Dr. Bokchoy is heel erg snel maar is niet opgewassen tegen de sterkere Peppercat. Samantha wint de wedstrijd.

Terwijl ze van school naar huis lopen vraagt Erika waarom Ikki niet aan zijn ouders vraagt of ze een Medabot voor hem willen kopen. Ikki legt uit dat ze gezegd hebben dat hij zelf moet sparen voor een Medabot. Erika loopt alleen verder naar huis en Ikki blijft op een brug wat staan dagdromen. Plotseling ziet hij in zijn ooghoeken wat glinsteren bij de oever van de rivier. Snel rent hij naar de plek toe en vist de zeldzame Beetle Medaille uit het water.

Die avond wordt er op het nieuws verteld dat kinderen moeten uitkijken voor een groep Rockers. De Rockers verleiden nietsvermoedende kinderen tot een Robattle om zo een van hun Medaparts te bemachtigen. Niet veel later wordt Spyke, een ander lid van de Screws, ook slachtoffer van de Rockers. De volgende morgen vertelt Spyke aan Samantha en Sloan, het derde lid van de Screws, wat er is gebeurd en Samantha besluit om de Rockers op te gaan zoeken. Als de Screws oog in oog komen te staan met Rockers, raakt ook Erika, die vanaf een afstandje foto's stond te maken voor de schoolkrant, erbij betrokken. De Rockers pakken de camera van Erika af en willen een Robattle voeren met haar Medabot, Brass.

Ikki ziet dit allemaal gebeuren en hij moet gewoon iets doen! Hij rent naar huis, pakt al zijn spaarcentjes en rent naar de winkel om een Medabot te kopen. De verkoper, Henry, heeft voor dat weinige geld alleen nog maar een verouderde Medabot van het Hercules-Beetle type. Henry weet heel van Medabots af omdat hij vroeger zelf een Robattle kampioen is geweest. Ikki koopt de Medabot en noemt hem Metabee. Als Ikki zijn Medaille in de Medawatch, een horloge waarmee je een Medabot of Medaparts kunt transporteren en waarmee je met je Medabot kunt communiceren, lijkt het alsof Henry de Medaille herkent.

Ikki rent terug naar Erika en daagt de Rockers uit voor een Robattle. Met zijn Medawatch transporteert Ikki Metabee naar zich toe. De Rockers vallen aan met twee Medabots, Phoenix en Blackram. Metabee beweegt helemaal niet en krijgt de ene na de andere klap. Kwaad schreeuwt Ikki dat hij maar een oud stuk roest is. Dan beginnen de ogen van Metabee op te lichten en komt hij in beweging. Met een goede tactiek van Ikki wint Metabee het gevecht. Na het gevecht maakt Ikki echter ook kennis met eigengereide, koppige opvliegende karakter van Metabee. Henry heeft gevecht vanaf een afstandje gevolgd en vraagt zich af of het door de zeldzame Medaille komt dat Metabee zo sterk is.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!